Utstillerinformasjon, råd og tips....

 
Kunst, Håndverk og Design 2017 arrangeres 11. og 12.11. i Ekeberghallen i Oslo.
 
Åpningstider: kl. 10.00-17.00 begge dager.
 
Montering: fredag 10.11. 15.00-21.00.
 
Demontering: Standen må være tømt senest 20.30. søndag 12.11. 
 
Messens reglement: Messens reglement er tilsendt de som har fått plass.
 
Parkering:  På parkeringsplass ved hallen.
 
Standleien inkluderer vegger. For noen plasser er det kun bakvegg, for hjørneplasser - to vegger, de fleste plassene har vegger på tre sider..
 
Strøm: De som bestiller strøm får en stikk-kontakt lagt opp til standen.
 
Leie av spotter, bord, stoler m.m. Se: http://dinstand.no
 
Overnatting: Informasjon om overnatting kommer senere.
 
 
 

Praktisk informasjon:
 
Det leies inn hvite halvblanke bakvegger og sidevegger. Hver plate er på 1m. Det er ikke lov å skru eller spikre i veggene. Vanlig tape må man ikke bruke. Dersom noen bruker tape og malingen på veggen blir skadet kan den som bruker tape bli erstatningspliktig. Jeg mener veggene er ca 240cm høye...
 
På toppen av veggen er det "spor". I dette sporet kan det hektes kroker, bilder og lignende kan henges i disse krokene. Fiskesene er fine å bruke, disse synes så og si ikke mot veggen.
 
Foran standen på høyde med øverst på veggen går det en stang, der kan spotter m.m. festes.
 
Ny på messe? Råd og tips.
 
Jeg får ofte spørsmålet, "hvordan skal jeg sette opp standen min? Skal jeg ha bord innerst eller ytterst" osv... Mitt råd er at hver enkelt prøver å finne ut hva som er mest praktisk for dem. Det finnes ingen fasit på dette. Mål gjerne opp standens størrelse hjemme og lag en skisse over hvordan du tenker deg å gjøre det. Mange endrer litt på standen under messen når de ser hvordan det fungerer når publikum kommer. Det jeg tror kan være lurt er å tenke "hvordan gjør jeg min stand koselig og innbydende for de besøkende" og "hvordan får jeg vist/fremhevet mine produkter best mulig." Fiskegarn, hønsenetting og lignende kan gi spennende oppheng for mindre produkter.
 
Standutstyr kan være enkelt eller mer avansert. Et bord med stoff over er ofte fint til å ha utstilling oppå og praktisk som lager under. Jysk selger nervøs fløyel og andre stoffer. "Torget" hos www.finn.no kan ha mye billig brukt utstyr. Jeg kjøpte selv et glassbord med hylle under og 4 stoler til kr.300,- Bordet er flott til utstilling, jeg legger produkter på hylla under glassplaten og får på denne måten vist produktene fint frem.
 
Plastposer selges i esker i blant annet Staples butikker.
 
Terminal, det er ikke minibank. Jeg anbefaler alle som ikke har egen terminal å leie dette.
 
Har fått dette tipset om betalingsløsning. Det er kanskje noe for enkelte av dere?"Bankteminal: jeg kjøpte meg en kortleser fra noe som heter iZettle. Den koster 1000,-. iZettle tar 2,75% av transakjonene men det er ikke noen andre kostnader (ingen leie osv). Jeg var kjempefornøyd med dette og dette blir nok mer og mer utbredt, og jeg skjønte fra kunder at flere utstillere i helgen hadde dette. Man må ha en smart-phone selv, men det kunden gjør er lik som i vanlig terminal (pin kode + ok). Pengene kom inn på kontoen min igår, og jeg har fått en detaljert oversikt fra iZettle over alle transaksjonene. Kanskje dette er en bedre løsning enn en felles terminal? Hvis utstillerne driver mer enn på hobbybasis, har de fleste tross alt behov for en terminal andre ganger enn bare på denne messen."
 
Mange banker leier ut terminaler, det gjør og www.hoco.no v. Christian Ødegaard mob: 98224545. NB vær tidlig ute, kontakter du dem i siste liten kan alle være utleid.
 
Strøm og lys. De fleste haller gir grålig lys som "sluker" farger. Derfor anbefaler jeg alle å leie strøm og å ha så mye lys som mulig. Produkter som ser "grålige" ut kan virke lite innbydende og minske salget.
 
Byster og utstyr kjøper jeg stort sett hos www.supersellers.no Det kan lønne seg å ta en titt på www.finn.no først. Det selges mye bra brukt utstyr der, det er og en del som gis bort mot avhentning..
 
Markedsføring. Det er veldig viktig å ha brosjyrer eller lignende å dele ut. Gjerne med bilde av produkter og med kontaktinformasjon. De første årene jeg deltok på messer skrev jeg selv ut A4 ark og brukte det som reklame jeg delt ut. Når du deler ut dette til de besøkende kan det være lurt å skrive det på hvis kunden har sett på et spesielt produkt. Feks "blå jakke, kr. 1700,- " Når kundene ser på brosjyren senere vil de lettere huske produktet og dermed øker mulighetene for ettersalg. Det viktigste når man står på stand er allikevel å ha et godt humør og å være blid uansett om kundene handler eller ikke. Jeg har mange ganger ønsket kunder en "fin dag og velkommen igjen" selv om de har brukt masse tid på å prøve og ikke kjøpt noe, flere ganger har jeg da opplevd at kunder har kommet tilbake for å handle.
 
Jeg husker godt hvordan det var å være ny og usikker på messer, så hvis du trenger en prat og har spørsmål er det bare å ringe meg på mob: 91722791, hilsen Anne Bjerkenås ;-)
     
 

Slik kommer du til messen.

 
     
 

Utstillerinformasjon

 
     
 

Påmelding Kunst Håndverk og Design 2017

 
     
 

Markedsføring av messen Kunst, Håndverk og Design

 
     
 

Tilbake til forsiden