Slik kommer du til Njårdhallen

 
 

Velkommen til messens galleriavdeling

“Flukt” av Kirsten Kokkin, Galleri Harald Kjeldaas. www.artroom.no
"Kyst" av Eva Solheim, Galleri Harald Kjeldaas. www.artroom.no

Velkommen

til Kunst, Håndverk og Design 2013

 i Njårdhallen, mellom Røa og Smestad,

lørdag 16.11. 10.00-17.00

og søndag 17.11. 10.00-17.00

 

Inngang voksne kr.100,- Barn kr. 50,- Barn under skolealder gratis.

 
 

Følg oss på Facebook!

Hjelp oss gjerne med å markedsføre messen. Vi setter stor pris på om du vil kopiere nettknappen til venstre og sette den inn på egen nettside ;-)
 
   

Tidfestet program.

- 11.00- 11.30 lørdag, Videoverkstedet, Kurs i bildebehandling, her under og kunstfoto, i Strikkekafeen.
 
- Kl. 10.30-12.00 lørdag og søndag, og Kl. 13.00-15.00 søndag inviterer Norwegian Felt til "Trylleri med ull", nålefilting for små og store, i Strikkekafeen
- 12.00 -14.00 lørdag og søndag vil Irene Peroni fortelle om sine mosaikkarbeider i Strikkekafeen der hun har salgsutstilling. Det vil og bli mulig å kjøpe noen smykkeskrin.
- 12.00 Lørdag og søndag treffer du Linda Marveng i Strikkekafeen. Hun har tilbrakt mange år i London, der hun har jobbet med strikkedesign i mange år, bl.a. hos Rowan og Loop, der hun også har undervist og holdt kurs i forskjellige strikketeknikker. Hun har utgitt strikkeboka to rett en vrang.
- Kl. 14.00 lørdag holder de to forfatterne av boken "Ren ull", Tone Skårdal Tobiasson og Ingun Grimstad Klepp et foredrag om gjør-det-selv-bølgen som spinner over landet, og forteller om hvordan man utnytter garn og råvarer slik at slutt-produktet blir best mulig.
- 15.00-16.00 forteller Eli Tønneberg strikkemaskinens historie fra 1970 til dags dato. Trenger du tekniske og praktiske råd når det gjelder strikke-maskin? Her blir det og demonstrasjon av strikkemaskin og åpent for spørsmål.

 

Program hele dagen:

- Strikkekafé i regi Projo.I år som i fjor ønsker vi alle velkommen til Strikkekafeen i Regi Projo. Der kan du sitte ned og hygge deg med eget strikke- og hekletøy i tilegg til å få inspirasjon til å komme i gang med nye strikke-prosjekter. Du kan og få hjelp til å lære nye teknikker. I strikkekafeen treffer du andre med samme interesse og du kan utveksle erfaringer om mønstre, garn, strikke-fasthet og strikkemetoder. Her har du muligheter til å knytte nye vennskap og kontakter i et sosialt fellesskap.
- I messens galleri innerst i hallen blir det utstilling av malerier og grafikk. Der blir det og en egen skulpturutstilling med Kirsten Kokkins skulpturer.
 
- Oslo Fylkeshusflidslag ønsker velkommen til sin stand. Der blir det demonstrasjon av strikkemaskin og veving av lin. Det blir og små aktiviteter for barn m.m. De svarer og gjerne på all type spørsmål rundt husflidsaktiviteter.
 
- Demonstrasjon av firfletting. Ønsker du å lære å firflette et vennskapsbånd? Kanskje du har en gammel tekstil du lurer på hva er? Da er du velkommen til Firfletta, Torhild Aavik, på stand sammen med Telespinn.
 
- Utstilling av brudekrone og muffe i firfletting. Begge settene er i plast, ståltråd og glasshjerter. Brudesettene vant 1. premie i Norges Husflidslags produktkonkurranse i 2012. På standen til Firfletta.
 
- Musikkinstrumentmaker Kristian H. Haakestad demonstrerer på stand hvordan et Steinway Konsert Piano er bygget opp. Pianoet er demontert så besøkende lettere kan se hvordan han arbeider og hvilke verktøy som brukes.
 
- På veggen i Strikkekafeen vil det i tillegg til Irene Peronis mosaikkarbeider også være utstilt verker av glasskunstner, keramiker og billedhugger Magnus Robbestad.
 
 

Påmelding Kunst Håndverk og Design 2013

Utstillerinformasjon

 

Markedsføring av messen Kunst, Håndverk og Design.

 

Tilbake til forsiden 

Foredrag av forfatterne av boken "Ren ull", Tone Skårdal Tobiasson og Ingun Grimstad Klepp

Mange lagde mye fint i nålefilting ved hjelp av Norwegian Felt under messen i fjor. I år ønskes alle igjen velkommen til "Trylleri med ull"og nålefilting for store og små. Det blir og salg av materialer og utstyr. www.norwegianfelt.no

 
  Aud Gulliksen ble årets utstiller i 2012. I år kan du være med å stemme frem årets utstiller.
   
 
  Årets messeavis er ferdig, trykk på bildet for å se hele.

   
 

     
 

Utstillere 2013.

 
     
 

Gallerier

 
  - Galleri Harald Kjeldaas har 20 års erfaring fra kunstbransjen. De siste 10 årene med stor vekt på skulptur og maleri. Skulptur leverer vi over hele landet fra Mandal i syd til Tromsø i nord. Etter flere år i med galleri i Oslo sentrum har vi nå galleri i Bærum ikke langt fra Røa, Basaltveien 14,1359 Eiksmarka. Til messen i Njårdhallen tar vi med tre kunstnere, Eva Solheim, Kirsten Kokkin og Magnus Robbestad. Eva Solheim er kjent for sine malerier fra kyst og høyfjell, med et uttrykk i skjæringspunktet mellom det figurative og abstrakte. Kirsten Kokkin er en av vår tids store, kjent for sine klassisk figurative skulpturer i bronse. Magnus Robbestad jobber vesentlig i glass men også i bronse og marmor, på messen viser vi hans skulpturer i glass, et materiale som er meget spennende. Besøk messen og se våre tre dyktige kunstnere. Eva Solheims- og Kirsten Kokkins verker blir å finne i messens galleriavdeling. Magnus Robbestad vil være utstilt i messens strikkekafe. Besøk oss også gjerne på www.artroom.no Mob: 98283501,  harald@gkj.no  
     
  - Artgate. www.artgate.no Artgate og Mester Rammer vil ha en liten stand på messen. Artgate har over 70 kunstnere i stallen og nettsider som betjener hele Norge. Vi har 8 avdelinger i Oslo og omegn hvor det alltid er et godt utvalg ferdig innrammet grafikk fra Artgate og hvor man kan få hjelp til innramming.Mester Rammer importerer sine egne rammelister og har hovedkontor og verksted i Haslev. 15 C, ved Carl Berners Plass i Oslo. Vi har et av Skandinavias største og mest moderne rammeverksteder. Til Njårdhallen vil vi ta med oss et utvalg av våre kunstnere. Velkommen til hyggelig handel hos oss. Med vennlig hilsen Alle oss i Artgate og Mester Rammer.  
     
  - Gyldenløwe Kunsthandel AS www.gyldenlowe.no Gyldenlöwe Kunsthandel ble etablert i 1991. De 7 første årene var vi ved siden av Blomqvist Kunsthandel. Vi  vokste ut av lokalene våre der og flyttet til Cecilie Thoresensvei  5 på Lambertseter; hvor  vi har galleri og rammeverksted på samme sted. Vi har egenimport av rammer og har spesialisert oss på innramming av malerier , men rammer selvfølgelig inn grafikk også. Vi har mange faste kunder , både bedrifter og private. Galleriet vårt har stort utvalg av norske og utenlandske kunstnere. I Njårdhallen vil vi stille ut bl.a. N. Widerberg, Eva Langaas, Eldar Parr , Shoishi Hasegawa og S. Kemal. 'Tlf: 23134750 post@gyldenlowe.no  
     
 

Barneklær

 
  - JoBeKa, www.jobeka.no er et lite toveverksted med utsalg på Lillehammer.  Vi bruker norsk ull og merino-ull kombinert med silke.  Den norske ullen bruker vi bl.a. til sitteplater for barn og voksne. Vi kan også tove disse med navn og motiv etter ønske.  Latteglass-holdere, julehjerter og engler. Merino-ull bruker vi til klær for barn og voksne, gjerne i kombinasjon med silke "nunofilt", forskjellige typer skjerf, tøfler til barn, luer, tovede votter.  
     
  - Kiram. Kristin Giske Paulsen og Tone Kristin Giske Skibevaag, www.kiram.no Klær og tilbehør for barn og dame. Nunofilting, noe som ikke kommer fram på hjemmesiden. Mob: 48061670.  
     
  - Barnslig v. Mette Svee Sæta, http://epla.no/shops/barnslig  Skogstjernevegen 28, 2322 Ridabu. Barneklær: gensere, bukser, kjoler, skjørt samt luer og bøffer, noe babyprodukter som ammeinnlegg, bleiemapper, leketepper og siklesmekker.  
     
  - Ullværket. Håndtovede produkter av karda ull; Tøfler, vesker, kjeleunderlag, glassbrikker, eggvarmere, små og store julestrømper, kremmerhus, hemmelighetsballer, sitteunderlag, tepper. Caps- luer og votter. www.facebook.com/Ullverket  www.ullverket.epla.no ullverket@live.no Tlf 915 11 958.  
     
  - Rita`s Design, v/ Rita Roarsen    www.Rita.Roarsen.no Rita designer klær for barn og damer; jakker og kjoler i 100 % ull. Produkter: Ulljakker (syr etter mål), barnekjoler, kjoler og topper i silke, luer og kåper m. tilbehør. Ritas STRIKK: Et utvalg av jakker, ullgenser til han og henne, luer m.m Bestilling sendes til: rita.roarsen@gmail.com  Mobil: 906 89 950. Glassverkveien 30 A, 1363 Høvik  
     
  - Benitas Bilder. Kaninluer, tekstilmalerier, Benitas Bilder, Benita Tornholm  mobil: 958 61061, Fredbosvei 53, 1383 Asker, mail: post@benitasbilder.com  
     
  - Ullungan AS er ullklær til barn opp til 8 år med fokus på det praktiske. Ullungan er norsk design, produsert i Europa.Unikt design: Alle plagg er designet med voksefunksjon som gjør at ermer og ben kan brettes ned etter som barnet vokser. Plaggene har ekstra forsterkning på albuer og knær i form av herlige farger. Kolleksjonen er produsert av 100% ekstra fin og kløfri merino ull fra Italia. Ullen er ubehandlet og kan maskinvaskes på ullprogram. Vår visjon er: Å tilby slitesterke og praktiske barneklær i 100% merino ull, som vokser med barnet. Marielle N. Hansen Gründer og Designer, Ullungan AS www.ullungan.no marielle@ullungan.no  Mob:90921871 www.ullungan.no  
     
  - Hildegard M. Jonassen, dukker og bamser. Kjoler, overdeler, jakker til damer, vesker, alpeluer i ullfilt og fleece med dekor, pulsvarmere i ullfilt. Barnekjoler, kåper og jakker med luer og vesker. higarjo@online.no Mobil 99305367.  
     
  - Frostrose AS www.babybunad.no Her finner du babybunader som barnet kan vokse i fra str. 68-92. Dette er mulig ved at livet har elastisk strikk, og på skuldrene er det mange knapper, slik at livlengden kan bli lengre. Buksen går fra å være langbukse til knebukse. Babybunadene er unisex, så de styles forskjellig for gutt og pike. Babybunadene er håndlagde i Oslo. Og de er laget i naturmaterialer av god kvalitet, silke, merinoull og lin,- og er derfor meget behagelig for barnet å ha på. Formen er som en sparkebukse som gjør at barnet har full bevegelighet.Vi selger også tilbehør til babybunadene. Daglig leder og designer :Marianne Flyen. post@frostrose.no telefon: 98674557.  
     
  - Handmade by Birte: Tøfler i økologisk skinn, luer, skjerf/hals, votter, tunika, bukser, skjørt, kjoler o.l. til barn. Noen kosedyr, forskjellige vesker til f.eks. Mobil, kosmetikk osv. Dreide blomstervaser og kulepenner. Speilkommoder. Mob: 41350452/41350435. handmadebybirte@gmail.com  
     
  - Raknerikke DA, www.raknerikke.no raknerikke designer og strikker klær og tilbehør til barn og voksne. I vårt sortiment finner du kjoler, gensere, votter, luer, leggvarmere og mye mer til barn og voksne, strikket i ren norsk ull eller alpakka. Vi strikker unike bruksplagg i god kvalitet, ofte i sterke farger eller i den fargen "du ønsker på bestilling." . Mob: 45028855 hanna@raknerikke.no  og gunnhildur@raknerikke.no  
     
  - Hjertet.no www.hjertet.no Designer klær for små og store prinsesser og våre små prinser. Ved Mette Bang-Jensen. TLF 95734072. mette@hjertet.no  
     
 

Bilder, malerier og akvareller

 
  - Einar Aasen. http://EinarAasen.net  Landskap og portrett i akvarell.  
     
  - Anne`s Ulldesign v. filtmaker Anne Bekk Weltzier. www.annesulldesign.com  
     
  - Falck Håndverk. Bilder med sau m/pels. Nisser m/pels.  
     
  - Kerstin Birkheim, malerier. https//:facebook.com/kunstkerstinbirkheim www.kerstinbirkheim.com  
     
  - Johanne-Marie Nygaard og Kari Haugen. Treprodukter som er dekorert med motiver fra Skredsvig, Dahl, Kittelsen samt troll m.v. Alle produkter er håndmalt av Johanne-Marie Nygaard. En del av motivene er bearbeidet med patinering og alle produkter er lakkert i etterkant. Mange av produktene er laget av Kari og det er i stor grad benyttet furu og bjørk. johanne-marie.nygaard@hotmail.com   Johanne-Marie Nygaard: mobil: 41467571, tlf. 22286104. Kari Haugen: mobil 41467571.  
     
  - Seija Hjelteig. Bilder i akryl og silketrykk. SeijaHjelteig@yahoo.no Tlf 986 00 296. Myrerveien, 1430 Ås  
     
  - Wenche Vålberg. Akrylmalerier og akvareller Jeg er en hobbykunstner som maler både figurativt, abstrakt og landskap - alt etter motiv og inspirasjon. Jeg liker å bruke fantasien min i bildene mine, prøver å finne lekne og fargeglade motiv. Under maleprosessen kan bildet få et helt annet sluttresultat enn det som var tenkt fra begynnelsen av. Fargekombinasjoner henter jeg ofte fra bilder jeg tar på mine mange turer i naturen. Jeg er utdannet dekoratør og interiørkonsulent og har gått på forskjellige malekurs. Nettside: http://www.flickr.com/photos/wenchevalberg/    http://epla.no/shops/wenchesnettgalleri  
     
  - Inger Fladby Thinn, håndlagede og egendesignede puter, skjerf ( dame/ herre) tekstilbilder m.m.  
     
  - Benitas Bilder, tekstilmalerier, Mine GLADE tekstilbilder lager jeg ved å kombinere ulike teknikker som applikasjon, stoffmaling og symaskinbrodering. Bildene er rike på detaljer, de er sydd sammen av ulike stoffbiter og inneholder ofte thaisilke og andre eksklusive stoffer. Motivene er hovedsakelig hentet fra norske fjell- ,by-og kystlandskaper, ofte med humoristiske, vindskjeve hus og hytter. Kvaliteten på bildene er høy, jeg har vunnet mange 1.premier innen tekstil på Norges største husflidstevling i Seljord. Bildene er rammet inn, og jeg har med meg min symaskin for å vise hvordan bildene lages. Mobil: 958 61061, Fredbosvei 53, 1383 Asker, mail: post@benitasbilder.com  
     
  - Torhild Aavik, firfletting og bilder. www.firfletting.no  
     
  - LilleMarie v. Aga Falk, www.lillemarie.net Hos "LilleMarie" finner du håndmalte produkter som du kan personliggjøre med navn, fødselsdato o.l. Unike gaver til små og store som kan bli ett minne for livet. Barneserviser, kopper ,dørskilter ,smykker og akrylbilder. Mob: 98610136 agafalk@online.no  
     
 

Boligtekstiler, duker, puter, tepper, til vegg m.m.

 
  - Anne`s Ulldesign v. filtmaker Anne Bekk Weltzier. www.annesulldesign.com  
     
  - Falck Håndverk. Skinnfeller, skinnputer og dukkefeller - noen med trykk og noen med stoff. Stoffputer med egendesignet sau m/pels.  
     
  - Krepsen Design v/Grethe Engerud, www.krepsendesign.no Produkter i fiskeskinn. Syrinveien 10,1555 Son. Mobil: 90 82 48 45.  
     
  - Ullværket. Håndtovede produkter av karda ull; Tøfler, vesker, kjeleunderlag, glassbrikker, eggvarmere, små og store julestrømper, kremmerhus, hemmelighetsballer, sitteunderlag, tepper. Caps- luer og votter.  
     
  - Herborg Bruland vever interiørtekstiler i lin, i farger og mønster tilpasset dagens interiør.
Løpere, brikker og festremser, lilla til advent og rødt til jul. Tlf. 380 32407. Mob. 9510 9570.
 
     
  - Aud Gulliksen. Vevde produkter: filleryer, løpere. Landskronaveien 150, 2013 Skjetten. Tlf: 92638418/63845575.  
     
  - Ellinor Sternang. Bastnett-vesker, gensere, jakker, julenisser, troll, potteskjulere, tovede votter, sokker, duker, brikker i bast, armbånd, halsskjeder i skinn og bast. Hjerter og lignende i tre m.m.  
     
  - Inger Fladby Thinn. www.ifthinn.com Jeg har har holdt på med veving i mer enn 30 år. de siste 12 - 15 årene har jeg laget større ting, vesentlig, spesialbestillinger. Kirketekstiler, d.v.s. Messehagel, Stola og Lesepultklede, leveres ofte samlet. Men jeg har også laget bare Stola i alle 4 fargene i kirkeåret. Prekestolkleder har blitt laget, i alle 4 fargene til Årnes krk. Dette synes jeg er et svært tilfredsstillende arbeid og spennende, noe som " synes " etter meg i mange år. De tre store veggtekstilene som er blitt laget : til Gystadmarka barneskole, Jessheim, til Hvam vgs. i Nes, og til Alfhallen iddrettshall på Borgen i Ullensaker, har også vært spesialoppdrag. Foruten de aller største bestillingene, lager jeg Puter små veggtekstiler og tekstiler i Rom. Dette selges hos Galleri Tore i Bærums verk. Selvfølgelig kan folk ta kontakt med meg, for alltid har jeg noe hjemme.Teknikken jeg bruker varierer, etter hvilke formål. Men til kirketekstiler og veggtekstiler brukes ofte Malt RenningsIkat, med plukketeknikker i innslaget. Malt Ikat bruker jeg også i renning med dreil og plukket Damask.Hvis noen skulle synes dette virker spennende, bare ta kontakt. Mange ønsker kan oppfylles, det er jo bare fantasien som ikke må stoppe opp. Hos meg føles det ofte som om det er en " brønn som aldrig blir tom", jo mer du " øser av den jo fuller blir den ". En ganske deilig følelse.  
     
  - Rita Roarsen, www.Rita.Roarsen.no   Rita designer og syr liftgardiner etter mål til hus og hytter, duker, puter m.m. Bestilling sendes til: rita.roarsen@gmail.com Mobil: 906 89 950. Besøksadresse: Glassverkveien 30A, 1363 Høvik.  
     
  - Keramiker Helen Mørken. www.helenmorken.no Porselen kombinert med lys. Bordlamper, pendellamper,
taklamper, lyskroner, telysholdere og lyskasser. Morsomme, originale, forførende og spennende. Tynn gjennomskinnelig porselen kombinert med sort leire, tekstiltrukkede ledninger, metal, gummi, glidelåser, og andre materialer. Slike lamper finner du ingen andre steder! Hos meg finner du også andre bruksgjenstander i porselen og sort leire – fat, kopper m.m.   https://www.facebook.com/HelenMorkenCeramics‎
 
     
 

Broderi.

 
  - Marits Verden AS, www.maritsverden.no  
     
 

Dameklær

 
  - Anne`s Ulldesign v. filtmaker Anne Bekk Weltzier. www.annesulldesign.com  
     
  - JoBeKa, www.jobeka.no er et lite toveverksted med utsalg på Lillehammer.  Vi bruker norsk ull og merino-ull kombinert med silke.  Den norske ullen bruker vi bl.a. til sitteplater for barn og voksne. Vi kan også tove disse med navn og motiv etter ønske.  Latteglass-holdere, julehjerter og engler. Merino-ull bruker vi til klær for barn og voksne, gjerne i kombinasjon med silke "nunofilt", forskjellige typer skjerf, tøfler til barn, luer, tovede votter.  
     
  - Fager-design, www.fager-design.no norsk design til hverdag og fest. Kjoler, jakker, skjørt, topper, pelsvester og tilbehør.  
     
  - Falck Håndverk. Pulsvarmere med trykk. Pulsvarmere med "pelsen ut" Boa'er - langhårede og korthårede.  
     
  - Maske-Rader v. Synnøve Bendixen Dokka. Ullprodukter: kåper, jakker og luer er tovet. Luene er og å få kjøpt på Norway Designs. Mob: 99533057. Skogholtveien 27, 1178 Oslo. sebdokka@hotmail.com  
     
  - Kiram. Kristin Giske Paulsen og Tone Kristin Giske Skibevaag, www.kiram.no Klær og tilbehør for barn og dame. Nunofilting, noe som ikke kommer fram på hjemmesiden. Mob: 48061670.  
     
  - Anne-Lises Strikkedesign, Anne-Lise Nuth, Kirkebergveien 5 B, 3474 Åros alnuth@strikkedesign.no Mob: 99 04 27 88 www.strikkedesign.no www.maskinstrikkegarn.no  
     
  - Krepsen Design v/Grethe Engerud, www.krepsendesign.no  Krepsen Design driver med søm og design av produkter laget av fiskeskinn. Et spennende materiale med et spennende uttrykk! Det blir produsert vesker, belter, punger, puter, armbånd etc. De fleste produktene blir laget av skinn fra steinbit og laks, og det er like sterkt og holdbart som andre typer skinn. Verkstedet ligger i Son i Akershus. Krepsen Design på Facebook Krepsen Design på Epla. Mobil: 4790824845.  
     
  - Elvira, v Eli Orvan, www.elvira1.no Tennisveien 27, 0777 Oslo, 93046215, designklær, post@elvira1.no  
     
  - Ullværket. Håndtovede produkter av karda ull; Tøfler, vesker, kjeleunderlag, glassbrikker, eggvarmere, små og store julestrømper, kremmerhus, hemmelighetsballer, sitteunderlag, tepper. Caps- luer og votter. www.facebook.com/Ullverket  www.ullverket.epla.no ullverket@live.no Tlf 915 11 958.  
     
  - BRM Strikk, v/Berit Refsdal Moskvil, https://epla.no/shops/brmstrikk/    tlf 97641782. Jeg bor i Tønsberg, og strikker etter eget design forskjellige dameklær på maskin; - jakker, gensere, sjal osv. Selger for det meste
klærne mine på messer, men også hjemmefra, f. eks. nettbutikken Epla. Strikker mye i tynn alpakka (jakker, sjal, skjerf, pulsvanter, halser, pannebånd), mye i silke/lin (pynteskjerf) og noe i silke/lammeull (gensere). Mange flotte farger! Har også hatter og votter i 100% ull.
 
     
  - Ellinor Sternang. Bastnett-vesker, gensere, jakker, julenisser, troll, potteskjulere, tovede votter, sokker, duker, brikker i bast, armbånd, halsskjeder i skinn og bast. Hjerter og lignende i tre m.m.  
     
  - Inger Fladby Thinn, håndlagede og egendesignede puter, skjerf ( dame/ herre) tekstilbilder m.m.  
     
  - Rita`s Design, v/ Rita Roarsen    www.Rita.Roarsen.no Rita designer klær for barn og damer; jakker og kjoler i  ull. Produkter: Ulljakker (syr etter mål), barnekjoler, kjoler og topper i silke, luer og kåper m. tilbehør. Ritas STRIKK: Et utvalg av jakker, ullgenser til han og henne, luer m.m Bestilling sendes til: rita.roarsen@gmail.com  Mobil: 906 89 950. Glassverkveien 30 A, 1363 Høvik  
     
  - Raknerikke DA, www.raknerikke.no raknerikke designer og strikker klær og tilbehør til barn og voksne. I vårt sortiment finner du kjoler, gensere, votter, luer, leggvarmere og mye mer til barn og voksne, strikket i ren norsk ull eller alpakka. Vi strikker unike bruksplagg i god kvalitet, ofte i sterke farger eller i den fargen "du ønsker på bestilling." . Mob: 45028855 hanna@raknerikke.no  og gunnhildur@raknerikke.no  
     
  - Nordlys alveklær, http://nordlys.biz/no/  
     
  - Se min kjole v. Helga Solbakken www.seminkjole.no  
     
  - Made by Mom. Trude Nistad baserer alltid sine kolleksjoner på nærmiljøet.Netse års kolleksjoner er det både nærmiljø, kvinners stemmerett og en nasjonal helt som går inn i Trudes verden. Kreasjonene er basert på «Opsang for Kvinners røstrett» av Bjørnstjerne Bjørnson og tidsperioden 1880-1920. Under Bjørnsonsfestivalen ble kolleksjonen for jul 2013 og sommer 2014 presantert. «Jeg vil gjøre Bjørnstjerne Bjørnson sexy» uttalte Trude tidlig i prosessen. Det var en glede å se resulatet når en designer og en litteratur festival satt hodene sine sammen ….Klærne Trude lagde er noe for alle; alt fra dressjakker, kåper, t-shirts og klassiske kjoler med tidløst snitt. Kolleksjonen inneholdt også endel basisvarer som går igjen sesong etter sesong. Made by Mom heter merket som er for gutt og jente. Trude Nistad er designet som er til dame og herre mote.Mob: 98830638 madebymom@trudenistad.no  www.trudenistad.no  
     
  - Burugla v. Rigmor Aardalen www.facebook.com/galleri3.1 Burugla syr morsomme klær du blir glad av. De kan brukes til hverdag og fest og det er alltid en ugle involvert! De sys av Burugla sjøl og det er omtanke og humor i hvert plagg. Rett og slett et plagg du blir glad i ! rigmor@burugla.net  
     
  - Morild Kreative Verksted v. Inghild Karlsen og Rigmor Fikse. Vi syr ullklær til voksne damer str 36-42. Kåper, jakker i ullboucle og ullfilt, og kjoler i ulljersey. Kvalitetsplagg med individuelt preg, få plagg er like. Mob.nr 95977995/91372293. Du finner Morild Kreative verksted  på facebook:
http://www.facebook.com/#!/pages/Morild-Kreative-Verksted/146061942112948 
rigmor.fikse@gmail.com
 
     
  - Lopi STUDIO er et nytt norsk klesmerke som lager moderne klær til både kvinner og menn. Klesmerket er basert på ideen om å kunne skape klær med inspirasjon fra fortiden. Vi er veldig opptatt av nordisk enkelhet samtidig som vi ønsker et globalt preg over våre produkter. Mob: 979 566 14. info@lopi.no www.lopi.no  
     
  - Hildegard M. Jonassen, dukker og bamser. Kjoler, overdeler, jakker til damer, vesker, alpeluer i ullfilt og fleece med dekor, pulsvarmere i ullfilt. Barnekjoler, kåper og jakker med luer og vesker. higarjo@online.no Mobil 99305367.  
     
  - Bunader Oslo, www.bunaderoslo.no Mob: 40624365, post@bunaderoslo.no  
     
  - Hjertet.no www.hjertet.no Designer klær for små og store prinsesser og våre små prinser. Ved Mette Bang-Jensen. TLF 95734072. mette@hjertet.no    
     
  - Randi Drogenes Design, www.randidrognes.no drognes@online.no Randi Drognes designer og produserer maskinstrikkede klær og matchende fargeglade smykker av modelleire. Naturmaterialer er herlig og farger er en den største inspirasjonskilden. Hun jobber bevisst på å lage spennende, litt på kanten fargekombinasjoner, og alt garn er testet og utprøvd. Nå er det tid for selskapklær i en nydelig viscoseblanding. Jakker, tunika, topper ovs.. eller ``hals over hodet`` i myk ull. Bedriften ble etablert i 1993. Først noen år på hobbybasis, så, etter to år med formgivingsfag og etablering, startet hun opp på heltid i 1998. Bor på Kongsvinger der hun til daglig er å finne i den kreative butikken krudt, som ligger i den gamle bydelen, like oppunder Kongsvinger Festning.Hun er siden 1994, juriert fagmedlem av Norske Brukskunstnere.  
     
 

Dekorasjoner

 
  - Nystugu troll v. Grethe V. Løvgaard, www.nystugutroll.no  troll på røtter. Møllevegen 2, 3540 Nesbyen. Mob: 91344469.  
     
  - Hilde Østli, juledekorasjoner : Dørkranser, Hjertekranser, Adventskranser, Skifer m/rådyr , Røde heklekurver m/ rådyr, Dompapper og mus, Hilsen Hilde Østli, Skjønhaugvegen 35, 2150 Årnes. Mob : 47 29 20 16.  
     
 

Designklær

 
  - Nordlys alveklær, http://nordlys.biz/no/  
     
  - Se min kjole v. Helga Solbakken www.seminkjole.no Se min kjole lager unike kjoler, kåper og skjørt i nye og brukte materialer. Designet er lekent og fargerikt, ofte "one of a kind" og passer like godt til hverdags-prinsessen som nattens dronning! https://www.facebook.com/pages/Se-min-kjole-offisiell-side/112365815443408?ref=hl  Tlf 91335588.  
     
  - Elvira, v Eli Orvan, www.elvira1.no Tennisveien 27, 0777 Oslo, 93046215, designklær, post@elvira1.no  
     
  - Fager-design, www.fager-design.no norsk design til hverdag og fest. Kjoler, jakker, skjørt, topper, pelsvester og tilbehør.  
     
  - Lopi STUDIO er et nytt norsk klesmerke som lager moderne klær til både kvinner og menn. Klesmerket er basert på ideen om å kunne skape klær med inspirasjon fra fortiden. Vi er veldig opptatt av nordisk enkelhet samtidig som vi ønsker et globalt preg over våre produkter.
Mob: +47 979 566 14 info@lopi.no www.lopi.no
 
     
  - Trude Nistad baserer alltid sine kolleksjoner på nærmiljøet. Neste års kolleksjoner er det både nærmiljø, kvinners stemmerett og en nasjonal helt som går inn i Trudes verden. Kreasjonene er basert på «Opsang for Kvinners røstrett» av Bjørnstjerne Bjørnson og tidsperioden 1880-1920. Under Bjørnsonsfestivalen ble kolleksjonen for jul 2013 og sommer 2014 presentert. «Jeg vil gjøre Bjørnstjerne Bjørnson sexy» uttalte Trude tidlig i prosessen. Det var en glede å se resultatet når en designer og en litteratur festival satt hodene sine sammen ….Klærne Trude lagde er noe for alle; alt fra dressjakker, kåper, t-shirts og klassiske kjoler med tidløst snitt. Kolleksjonen inneholdt også en del basisvarer som går igjen sesong etter sesong. Made by Mom heter merket som er for gutt og jente. Trude Nistad er designet som er til dame og herre mote.Mob: 98830638 madebymom@trudenistad.no  www.trudenistad.no  
     
  - Fogg Gildeskål. Vi tror at livet er bedre når du føler deg vel. Når du har på deg klær som passer deg og det du vil uttrykke og som består av rene naturmaterialer, har nøye utvalgte farger og gjennomtenkte snitt. Hos Fogg Gildeskål finnes luer og skjerf, samt halser og singleter for menn som digger å være menn.

Kontakt: fogggildeskal@fogg.no. Web: fogg.no. Mobil: +47 97 00 38 20

 
     
  - Randi Drogenes Design,  www.randidrognes.no drognes@online.no Randi Drognes designer og produserer maskinstrikkede klær og matchende fargeglade smykker av modelleire. Naturmaterialer er herlig og farger er en den største inspirasjonskilden. Hun jobber bevisst på å lage spennende, litt på kanten fargekombinasjoner, og alt garn er testet og utprøvd. Nå er det tid for selskapklær i en nydelig viscoseblanding. Jakker, tunika, topper ovs.. eller ``hals over hodet`` i myk ull. Bedriften ble etablert i 1993. Først noen år på hobbybasis, så, etter to år med formgivingsfag og etablering, startet hun opp på heltid i 1998. Bor på Kongsvinger der hun til daglig er å finne i den kreative butikken krudt, som ligger i den gamle bydelen, like oppunder Kongsvinger Festning. Hun er siden 1994, juriert fagmedlem av Norske Brukskunstnere.  
     
 

Dukker.

 
  - NisseFabrikken v. Gudrun Rygnestad, www.nissefabrikken.no Tovede produkt, strikkenisser, trefigurer, dokker, engler, vev m.m.  
     
  - Hildegard M. Jonassen, dukker og bamser. Kjoler, overdeler, jakker til damer, vesker, alpeluer i ullfilt og fleece med dekor, pulsvarmere i ullfilt. Barnekjoler, kåper og jakker med luer og vesker. higarjo@online.no Mobil 99305367.  
     
 

Filting/Toving.

 
  - Anne`s Ulldesign v. filtmaker Anne Bekk Weltzier. www.annesulldesign.com  
     
  - Aud Gulliksen. Fargerike tovede produkter til å bli glad av: votter, luer og pannebånd! Hånd dyppede Hellige tre kongers lys! Malte treprodukter: nisser. Noen vevde produkter: filleryer, løpere kort m.m. Landskronaveien 150, 2013 Skjetten. Tlf: 92638418/63845575.  
     
  - Mia Jansson. Strikkede, tovede votter, luer, skjerf, tøfler, pannebånd og ølvotter m m. Tlf. 67546831. Rudsveien 31A,1346 Gjettum.  
     
  - Kiram. Kristin Giske Paulsen og Tone Kristin Giske Skibevaag, www.kiram.no Klær og tilbehør for barn og dame. Nunofilting, noe som ikke kommer fram på hjemmesiden. Mob: 48061670.  
     
  - Ullværket. Håndtovede produkter av karda ull; Tøfler, vesker, kjeleunderlag, glassbrikker, eggvarmere, små og store julestrømper, kremmerhus, hemmelighetsballer, sitteunderlag, tepper. Caps- luer og votter. www.facebook.com/Ullverket  www.ullverket.epla.no ullverket@live.no Tlf 915 11 958.  
     
  - Ellinor Sternang. Bastnett-vesker, gensere, jakker, julenisser, troll, potteskjulere, tovede votter, sokker, duker, brikker i bast, armbånd, halsskjeder i skinn og bast. Hjerter og lignende i tre m.m.  
     
  - Strikkebua på Sætre v. Hansine Endresen. Nisser, julepynt, strikkede og tovede produkter. Mob:  90563028.  
     
  - NisseFabrikken v. Gudrun Rygnestad, www.nissefabrikken.no Tovede produkt, strikkenisser, trefigurer, dokker, engler, vev m.m.  
     
  - Filtmakeriet, www.filtmakeriet.no v. Lisbeth Næss Evensen, Tlf. 33327895, Mob. 92408266, lisbeth@filtmakeriet.no  
     
 

Firfletting.

 
  - Firfletta v. Torhild Aavik. www.firfletta.no I dag er firfletting nesten ukjent i Norge. Det er få som fortsatt kan håndverket. Derfor vil jeg gjerne demonstrere firfletting på messa. Ønsker du å lære å firflette et vennskapsbånd? Kanskje noen har en gammel tekstil du lurer på hva er? Du finner meg på messa sammen med bedriften Telespinn. På messa selger jeg firfletta nøkkelringer i ull i flere farger. De er holdbare, store nok til å gjøre nøkkelen synlig i hverdagen og gode å holde i. Produktet er unikt og har godt håndverk. Er du en vordende brud som søker noe spesielt? Jeg har til utleie to sett brudepynt bestående av brudekrone og muffe i firfletting. Begge settene er i plast, ståltråd og glasshjerter. Kom gjerne å se dem utstilt på messa. Brudesettene vant 1. premie i Norges Husflidslags produktkonkurranse i 2012.  
     
 

Garn.

 
  - Projo. www.projo-produkter.no Projo, er en familiebedrift som ble opprettet rundt vår sønn psykisk utviklingehemmede sønn som trengte et meningsfullt arbeide å gå til. Vi holdet til på Skarnes i Sør-Odal hvor vi har et lite utsalg og hvor vi pakker ordrene som kommer inn til vår nettbutikk. Overskuddet av salget går til å finansiere turer med ledsagere. I vårt lokale avholder vi strikkekafe' to lørdager pr. måned. Da kommer det strikkeglade damer fra områdene rundt Oslo. Vi selger mye ukjent garn for de fleste. Vi importerer garnet selv og det er av høy kvalitet. Vi er også forhandler av Drops garn og Rauma og PT2 garn. Vi har garn og mønsterpakker på sokker, votter og sjal, mønstre som ikke er å få kjøpt i andre butikker i landet.  
     
  - Anne-Lises Strikkedesign, Anne-Lise Nuth, Kirkebergveien 5 B, 3474 Åros alnuth@strikkedesign.no Mob: 99 04 27 88 www.strikkedesign.no www.maskinstrikkegarn.no  
     
  - Telespinn www.telespinn.no Telespinn er et gårdsspinneri på gården Midt-Svartdal i Seljord, i hjertet av Telemark. Hos oss foregår all produksjonen på gården, og vi tar hånd om hele prosessen fra ull til ferdig garn
  eller tekstiler. Vi bruker ingen skadelige kjemikalier, og er opptatt av at plagget du skal ha inntil huden skal være miljøvennlig, fritt for skadelige stoffer og kortreist. Du kan kjøpe vårt eget mohairgarn, og ferdige
 tekstiler. Tlf: 35 70 94 00 | post@telespinn.no
 
     
  - Lille Nøstet AS, tlf: 67157122, cathrine@lillenostet.no  
     
  - Marits Verden AS, www.maritsverden.no  
     
 

Glass.

 
  - Glassblåser Christine Aaleskjær, https://epla.no/shops/indigo-glass/  https://www.facebook.com/pages/Indigo-Glassblåseri   https://www.facebook.com/christineindigo.glassblaseri Mob:99589459, christine@indigo-glass.no  
     
  - Bodil Steine, glass, www.bostsmykkedesign.no  
     
  - LiSa Glassengler og Gaver www.lisasglassengler.com Jeg lager nydelige glassengler i Tiffanyteknikk. Mange flotte farger og fasonger. Pynter opp i vinduer, eller på hyller og bord med telys bak. Supre som gaver til deg selv eller noen du er glad i! Mor-englebarnsmykker, heklede telysglass og tovede hjertegrytelapper. lindasaga@sf-nett.no Tlf: 97162253 Adr: Mårveien 20, 3160 Stokke.  
     
  - Marit Johnsen marit.glass@gmail.com  
     
  - Ateliermema Marthe M. Maalø  
     
  - LunaRocks v. Helle Alice Enger Mathiesen. Smykker av håndlagde glassperler. Tlf: 22161988/ 9889288 hellealice@gmail.com  
     
   - C-LIE GLASS, Cecilie Lie Larsen, www.c-lieglass.no  Glassfusing, smykker, lamper, dørskilt m.m. 92238136  c.l.l@online.no Jeg arbeider med glassfusing som er en gammel teknikk, hvor strukturelt like (kompatible) glassplater og biter smeltes sammen under regulerte temperaturer. Allerde for 4000 år siden brukte kunstnere denne teknikken. Glassfusing er en tidkrevende prosess – gode resultater oppnås ved erfaring. Kunnskapen om glassfusing har jeg tilegnet meg ved forskjellige kurs innen fusing her i Norge ved Glassforum på Averøy og i Danmark ved Engelsholm Høyskole i Vejle. Mitt første glasskurs var i 1991. Jeg liker best å arbeide med kunstglass (Bullseye) i både opake (gjennonfarget) og transparent (gjennomskinnlig) og helt klart glass som jeg da bruker pulver eller netting/folie på. Fat: Her bruker jeg kunstglass (Bullseye). Glasset Skjærer jeg ut i den fasong og størrelse jeg ønsker. Dekoren er enten glassbiter jeg klipper eller skjærer til, glasspulver eller effekter mellom glassplatene. Figurer: Lager jeg og av kunstglass, enten klart eller farget. Figurene varierer i fasong og størrelse. Dekoren er også her glassbiter eller netting mellom glasset. Figurer: Lager jeg i dichroiglass eller kunstglass. Dichroiglass er utrulig fascinerende glass som skifter farge avhengig av hvor mye lys som slippes gjennom glasset og fra hvilken vinkel man ser glasset. Jeg lager ringer, anheng, ørepynt og nåler. Smykkene mine består av glass og sølv. Glass: Jeg dekorerer kjøpte glass med farge og krystallis. For tiden er dette cocktailglass (Martiniglass)  
     
 

Hatter.

 
  - Hattebjørg v. Bjørg Aasenden. www.hattebjorg.com  
     
  - Anne`s Ulldesign v. filtmaker Anne Bekk Weltzier. www.annesulldesign.com  
     
 

Hekling.

 
  - Cozy v Ingun Froknestad www.cozy.no Strikke/hekleprodukter som luer, skjerf, votter, pulsvanter, vesker. Mob 93679335.  
     
  - Linda Saga. Glassengler, mor-englebarnsmykker, heklede telysglass og tovede hjertegrytelapper.  
     
  - Heklehønene består av Anne Cathrine Wilson og Eline Marie Solgård Andresen Tjeldnes. Vi møttes på barselgruppe og fant fort ut at vi hadde overraskende mange felles interesser. En av de var hekling! Hekling er noe vi synes er veldig gøy og utrolig inspirerende. Det meste vi lager er egen design, eller vi bruker enkle oppskrifter og avanserer dem endel slik at uttrykket blir mer egenartet og spennende. Vi hekler fine baby/barneklær som bukser, kjoler, smetteskjerf og luer. De fleste av dem hekler vi i alpakkaull da dette er veldig mykt og skånsomt mot sart barnehud. Til voksne  har vi foreksempel elegante og morsomme øredobber og utrolig varme og myke skjerf og pulsvarmere. Skjekk ut vår nettside http://epla.no/shops/heklehonene/ eller kontakt oss på mail: Heklehonene@gmail.com . Og husk, vi tar imot bestillinger! Mob:93453308.  
     
  VIRAD. Karin Kristiansson er opprinnelig fra Sverige, men er nå bosatt i Norge. Hun har lenge vært intresert i håndarbeid og synes hekling er veldig gøy. Karin hekler nå for nettbutikken sin www.virad.no Hun er utrolig flink til å se hekling på en litt annen måte og lager noen flotte vesker, lommebøker og smykker med et elegant uttrykk. Hun lager også mye baby og barne klær, man foreløbig ligger lite av dette ute på nettsiden (det kommer etterhvert). Vil du kontakte Karin så send en mail til: info@virad.no  
     
 

Herreklær.

 
  - Lopi STUDIO er et nytt norsk klesmerke som lager moderne klær til både kvinner og menn. Klesmerket er basert på ideen om å kunne skape klær med inspirasjon fra fortiden. Vi er veldig opptatt av nordisk enkelhet samtidig som vi ønsker et globalt preg over våre produkter.
Mob: +47 979 566 14 info@lopi.no www.lopi.no
 
     
  - Inger Fladby Thinn, håndlagede og egendesignede puter, skjerf ( dame/ herre) tekstilbilder m.m.  
     
  - Fogg Gildeskål. Vi tror at livet er bedre når du føler deg vel. Når du har på deg klær som passer deg og det du vil uttrykke og som består av rene naturmaterialer, har nøye utvalgte farger og gjennomtenkte snitt. Hos Fogg Gildeskål finnes luer og skjerf, samt halser og singleter for menn som digger å være menn.

 fogggildeskal@fogg.no  www.fogg.no  Mobil: +47 97 00 38 20.

 
     
  - Ullværket. Håndtovede produkter av karda ull; Tøfler, vesker, kjeleunderlag, glassbrikker, eggvarmere, små og store julestrømper, kremmerhus, hemmelighetsballer, sitteunderlag, tepper. Caps- luer og votter. www.facebook.com/Ullverket  www.ullverket.epla.no ullverket@live.no Tlf 915 11 958.  
     
 

Juleprodukter.

 
  - NisseFabrikken v. Gudrun Rygnestad, www.nissefabrikken.no Tovede produkt, strikkenisser, trefigurer, dokker, engler, vev m.m. Vi skiller oss ut ved å passe inn i den Norske jul. Her skulle
det bli enkelt å finne noe som gleder deg og dine, og er til pynt og nytte i interiøret. For ikke å snakke om gaver i topp kvalitet, til en grei pris. Velkommen til min stand rett innenfor døren, kom tidlig for å plukke det beste. Vil du ha info om hvordan jeg former tingene mine, så gjør jeg det med glede og gratis. NisseFabrikken - der alt er håndlaget - kun et eksemplar i verden - alt er unikt. Materialene våre er ull og tre.
 
     
  - Anne`s Ulldesign v. filtmaker Anne Bekk Weltzier. www.annesulldesign.com  
     
  - Falck Håndverk. Nisser m/pels.  
     
  - Aud Gulliksen. Nisser. Landskronaveien 150, 2013 Skjetten. Tlf: 92638418/63845575.  
     
  - Hilde Østli, juledekorasjoner : Dørkranser, Hjertekranser, Adventskranser, Skifer m/rådyr , Røde heklekurver m/ rådyr, Dompapper og mus, Hilsen Hilde Østli, Skjønhaugvegen 35, 2150 Årnes. Mob : 47 29 20 16.  
     
  - Gøril Kamsvaag. Lappeteknikk og ulike små juleprodukter. Tlf 91773930.  
     
  - Ullværket. Håndtovede produkter av karda ull; Tøfler, vesker, kjeleunderlag, glassbrikker, eggvarmere, små og store julestrømper, kremmerhus, hemmelighetsballer, sitteunderlag, tepper. Caps- luer og votter. www.facebook.com/Ullverket  www.ullverket.epla.no ullverket@live.no Tlf 915 11 958.  
     
  - Ellinor Sternang. Bastnett-vesker, gensere, jakker, julenisser, troll, potteskjulere, tovede votter, sokker, duker, brikker i bast, armbånd, halsskjeder i skinn og bast. Hjerter og lignende i tre m.m.  
     
  - Strikkebua på Sætre v. Hansine Endresen. Nisser, julepynt, strikkede og tovede produkter. Mob:  90563028.  
     
  Thor Erikstad www.Follosnekkern.no, E-post T-haeri@online.no Mob.tlf. 98609553. Produksjon av diverse juledekorasjoner. Egen design. Bl.a. Slede m/nissemor og nissefar. Bruksting for julen og julegaver. Ta kontakt. Jeg tar oppdrag dersom du skulle ha egne ønsker eller ideer.  
     
  - Elin Styrvold, lappeteknikk, nisser og strikk. Tlf: 62366960, f-f-s@online.no  
     
  - Heidal Nisseloft og husflid, www.nisseloftet.no nisser, julepynt, trevarer/rosemaling. Mob: 91765469, post@nisseloftet.no  
     
  - JoBeKa, www.jobeka.no er et lite toveverksted med utsalg på Lillehammer.  Vi bruker norsk ull og merino-ull kombinert med silke.  Den norske ullen bruker vi bl.a. til sitteplater for barn og voksne. Vi kan også tove disse med navn og motiv etter ønske.  Latteglass-holdere, julehjerter og engler. Merino-ull bruker vi til klær for barn og voksne, gjerne i kombinasjon med silke "nunofilt", forskjellige typer skjerf, tøfler til barn, luer, tovede votter.  
     
  - Johanne-Marie Nygaard og Kari Haugen. Treprodukter som er dekorert med motiver fra Skredsvig, Dahl, Kittelsen samt troll m.v. Alle produkter er håndmalt av Johanne-Marie Nygaard. En del av motivene er bearbeidet med patinering og alle produkter er lakkert i etterkant. Mange av produktene er laget av Kari og det er i stor grad benyttet furu og bjørk. johanne-marie.nygaard@hotmail.com   Johanne-Marie Nygaard: mobil: 41467571, tlf. 22286104. Kari Haugen: mobil 41467571.  
     
 

Keramikk.

 
  - Grundvig Keramikk v. Hanne Britt Grundvig, utdannet ved Mølla Kunstskole (Moss), Pluss Skolen Kunst Handverk (Gamlebyen Fredrikstad), 2 Semestre i Kunsthistorie, Hospitant hos Dukkemaker, Hospitant hos Keramiker, Fordypning i Fargelære,Arbeids metodikk: Oljemaling, Akrylmaling, Keramikk, Mosaikk, Skulptur og Glass. Eget atelier og keramikk verksted fra 1997. Utsmykninger: Engelsviken Brygge Fiskerestaurant, Utsmykning av inngangsparti til Spetalen Skole (Råde). Innkjøpt: Lobbyistenes Lands Forening (Oslo). Div utstillinger. hanne.britt.grundvig@gmail.com  
     
  - Embla keramikk v. Anne Udnes, Siw Heier og Anja Borgersrud. www.embla-keramikk.com Steingods og porselen. Håndreid brukskunst, unika og skulpturer. Vi er optatte av kvalitet i alle ledd og er stolte av at våre produkter fremviser godt håndverk og god design. På markedet stiller Siw Heier og Anja Borgersrud fra Embla keramikk.Siw har jobbet på Embla i 14 år og lager bruksting i steingods og porselen. Hun jobber også mye skulptur og kombinerer ofte disse ved å sette små, skulpturerte figurer på sine bruksting. Anja har vært på Embla i tre år. Hun har jobbet med keramikk siden 2003 og har i tillegg utdannelse innen produktdesign. Hun lager bruksting i steingods og porselen.  
     
  - Keramiker Helen Mørken. www.helenmorken.no Porselen kombinert med lys. Bordlamper,
 pendellamper, taklamper, lyskroner, telysholdere og lyskasser. Morsomme, originale, forførende og spennende. Tynn gjennomskinnelig porselen kombinert med sort leire, tekstiltrukkede ledninger, metal, gummi, glidelåser, og andre materialer. Slike lamper finner du ingen andre steder! Hos meg finner du også andre bruksgjenstander i porselen og sort leire – fat, kopper m.m. 
 
     
  - Rebella keramikk v. Jette Minna Korntved Ruud, Elisabeth Moe Øverli, Bente Navestad og Katrine Brovoll. Vi er et verkstedfellesskap som holder til i kjelleren i det gule huset, midt i Røakrysset. Her produserer vi alt fra dreide bruksgjenstander  til håndbygde skulpturer.  I vårt verkstedutsalg finner du store røykbrente krukker, rakubrente lysestaker, romantiske porselens-kopper,  boller, fat, frodige skulpturer og mye mer. Hos oss kan du lete etter den unike gaven til en venn, eller til deg selv. Velkommen til vår stand på messen!  
     
  - Målfrid Keramikk Keramiker Målfrid Persson kommer til Njårdhallen med et stort spekter i keramikk. Populære, unike , fargerike keramikksmykker. Hjerter og blomster, anheng og ørepynt. Kattesmykker, hester eller kanskje en elg i øret? Nytt av året er ugler, noen til pynt og andre til å pynte seg med. Barnesmykker. Kattebilder, kattekroker. Engler.  Lett og lekker dreid brukskeramikk: Kopper, multekrukker, vaser og lysestaker. Kunstfat.  www.keramikk.no  
     
  - Trine Midtsund. Jeg jobber hovedsakelig med funksjonelle arbeider i dreid steingods og porselen, brent i vedfyrt ovn i 3-5 døgn, til 1350grader. Mugger og te boller ligger hjertet -og hånden nærmest. De er sjenerøse former som er til for å brukes.Samspillet mellom form, funksjon og tilblivelse er viktig. Jeg søker en sterk og enkel form, som skal henspille på funksjon. Fyringsprosessen er essensiell. Flammene etterlater seg spor av smeltet aske og atmosfæren i ovnen påvirker fargene, og skaper det endelige uttrykket i leirens overflate.  Naturens krefter og elementer blandet med menneskelig erfaring og kunnskap, blir til en nesten uendelig palett av farger og strukturer.  
     
  - Kari Sund karipottersund@yahoo.com  Jeg lager stort sett brukskeramikk, som kopper, mugger, bolller, veggfat og serviser, i tillegg til lamper. Jeg arbeider med stentøy og porselen. Arbeidene mine blir brent i elektrisk-, gass- eller vedfyrt ovn, alt etter hva slags teknikk som passer til uttrykket jeg vil gi i tillegg til formen. I elektrisk- og gassovn blir det brent opp til 1260 grader i inntil 12timer, mens i den vedfyrte ovnen brennes det opp til 1350 grader i 5døgn kontinuerlig med et mannskap på 5-6 stk. - Bryllupsgaver - Dåpsgaver - Dreier på bestilling.  
     
  - Yr design v. Jorunn Ygre Rogne www.yrdesign.no Jeg jobber med steingodsleire og spektrumfarger (smeltebegitning), og bygger gjenstandene eller bruker former. Jeg legger stor vekt på helheten mellom form og dekor. Skravureffekten har blitt mitt varemerke, og jeg jobber mye med overflata. Blanke og matte flater mot hverandre skaper spenning. Jeg lager mye forskjellig, men høner i diverse utgaver (hengende, stående og liggende) har blitt mitt varemerke  
     
  - Ateliermema Marthe M. Maalø ma-ma-ma@online.no  
     
  -  Gretas Keramikk. Steingods brent på 1200 grader, hånddreid og hånddekorert. Giftfrie glasurer. Jeg er adjunkt i forming, verksted og utsalg hjemme på Ulefoss. Deltatt på diverse utstillinger. fi-arnts@online.no  
     
 

Kurvprodukter.

 
  - Skovstuen Pil. Mob: 40858005, silja@skovstuenpil.no  
     
 

Lappeteknikk.

 
  - Gøril Kamsvaag. Lappeteknikk, sydde og heklede advents- og juleprodukter. Flotte julegaver!  Pyntehåndklær, løpere, hjerter, stjerner, engler, kurver, sminkepunger mm. Tlf 91773930.  
     
  - Elin Styrvold, lappeteknikk, nisser og strikk. Tlf: 62366960, f-f-s@online.no  
     
 

Leker.

 
  - Børge Thinn. www.ifthinn.com  Tanken bak mine treleker er å videreføre en gammel tradisjon, og å gi lekene et moderne design. Det er viktig for barn å se og lære om at ting også kan lages med verktøy og hender. Med tanke på at små barn putter ting i munnen og med tanke på miljøet, bruker jeg vannbasert acrylmaling.  
     
  - Svein Westreng, tre postkasser, småskap. Tlf: 92858481/61310065 sveisveinwest@hotmail.no  
     
  - Hildegard M. Jonassen, dukker og bamser. Kjoler, overdeler, jakker til damer, vesker, alpeluer i ullfilt og fleece med dekor, pulsvarmere i ullfilt. Barnekjoler, kåper og jakker med luer og vesker. higarjo@online.no Mobil 99305367.  
     
  - Pianomaker Kristian H. Haakestad og Handmade by Birte: Tøfler i økologisk skinn, luer, skjerf/hals, votter, tunika, bukser, skjørt, kjoler o.l. til barn. Noen kosedyr, forskjellige vesker til f.eks. Mobil, kosmetikk osv. Dreide blomstervaser og kulepenner. Mob: 41350452/ 41350435 handmadebybirte@gmail.com  
     
  - Ullværket. Håndtovede produkter av karda ull; Tøfler, vesker, kjeleunderlag, glassbrikker, eggvarmere, små og store julestrømper, kremmerhus, hemmelighetsballer, sitteunderlag, tepper. Caps- luer og votter. www.facebook.com/Ullverket  www.ullverket.epla.no ullverket@live.no Tlf 915 11 958.  
     
 

Lys.

 
  - Aud Gulliksen. Hånd dyppede Hellige tre kongers lys. Landskronaveien 150, 2013 Skjetten. Tlf: 92638418/63845575.  
     
  - Eli Tønneberg med flere. Mob: 93687990.  
     
 

Mat, drikke og små fristelser... se nederst på siden...

 
     
 

Møbler.

 
  - Johanne-Marie Nygaard og Kari Haugen. Treprodukter som er dekorert med motiver fra Skredsvig, Dahl, Kittelsen samt troll m.v. Alle produkter er håndmalt av Johanne-Marie Nygaard. En del av motivene er bearbeidet med patinering og alle produkter er lakkert i etterkant. Mange av produktene er laget av Kari og det er i stor grad benyttet furu og bjørk. Johanne-marie.nygaard@hotmail.com  Mobil tlf. 41467571.  
     
  - Thor Erikstad www.Follosnekkern.no, E-post T-haeri@online.no Mob.tlf. 98609553. Produksjon av småmøbler, barnemøbler, bordspeil og dekorative vinracks med glasshyller. Utemøbler og dekorative produkter for terrasse og hage. Bl.a ønskebrønner og dekorative plantekasser etc. Ta kontakt .Jeg tar oppdrag dersom du skulle ha egne ønsker eller ideer.  
     
  - Svein Westreng, tre postkasser, småskap. Tlf: 92858481/61310065 sveisveinwest@hotmail.no  
     
  - Pianomaker Kristian H. Haakestad og Handmade by Birte: Tøfler i økologisk skinn, luer, skjerf/hals, votter, tunika, bukser, skjørt, kjoler o.l. til barn. Noen kosedyr, forskjellige vesker til f.eks. Mobil, kosmetikk osv. Dreide blomstervaser og kulepenner. Speilkommoder. Mob: 41350452 / 41350435. handmadebybirte@gmail.com  
     
 

Porselen.

 
  - LilleMarie v. Aga Falk, www.lillemarie.net Barneserviser, kopper ,dørskilter ,smykker og akrylbilder.Det er meg som står bak "LilleMarie" og jeg er utdannet porselensmaler og designer i Tyskland. Kreativitet har alltid hatt en stor plass i livet mitt. Så ble min hobby til mitt yrke. Helt siden barndommen har jeg alltid vært interessert i å tegne og å lage fine ting. Mine egne to småtroll er min største inspirasjon og det gjenspeiles ofte i mine kreasjoner. Alle produkter  er hjemmelaget for hånd av meg med en stor porsjon kjærlighet i hvert strøk maling. Håper du vil finne noe du liker! Mange hilsen Aga Falk. Mob: 98610136 agafalk@online.no  
     
  - Embla keramikk v. Anne Udnes, Siw Heier og Anja Borgersrud. Steingods og porselen. Håndreid brukskunst, unika og skulpturer. Vi er optatte av kvalitet i alle ledd og er stolte av at våre produkter fremviser godt håndverk og god design.  
     
  - Keramiker Helen Mørken. www.helenemorken.no  Hovedsakelig porselenslamper, også annet arbeid i porselen, porselensmykker/porselensboller.  
     
  - Rebella keramikk v. Jette Minna Korntved Ruud, Elisabeth Moe Øverli, Bente Navestad og Katrine Brovoll. Dreide porselenskopper og fat, raku- og røykbrente gjenstander og skulptur. Steingodsleire og porselen.  
     
  - Keramiker Helen Mørken. www.helenmorken.no Porselen kombinert med lys. Bordlamper,
 pendellamper, taklamper, lyskroner, telysholdere og lyskasser. Morsomme, originale, forførende og spennende. Tynn gjennomskinnelig porselen kombinert med sort leire, tekstiltrukkede ledninger, metal, gummi, glidelåser, og andre materialer. Slike lamper finner du ingen andre steder! Hos meg finner du også andre bruksgjenstander i porselen og sort leire – fat, kopper m.m. https://www.facebook.com/HelenMorkenCeramics‎
 
     
 

Redesign.

 
  - Smykkemaker www.smykkemaker.no  
     
  - Se min kjole v. Helga Solbakken www.seminkjole.no  
     
  - Marit Blomdal. Redesign av fat m.m. Mob: 40401219 mblomdal@online.no  
     
 

Rosemaling.

 
  - Heidal Nisseloft og husflid, www.nisseloftet.no nisser, julepynt, trevarer/rosemaling. Mob: 91765469, post@nisseloftet.no  
     
 

Smijern.

 
  - Skåret`s Kunstsmie.  
     
  - JERNMALM metalART v. Tobbe Malm www.jernmalm.com Som konstsmed använder jag gärna traditionella smidestekniker så som smeder gjort i alla tider men jag vill ta de med in i moderna miljöer och nya sammanhang. Min konst inspireras ofta av möten, möten med natur, människor och situationer. Det sista året har industri och maskiner varit en stor källa till inspiration vilket numera starkt präglar mina arbeten. Jag jobbar i utgångspunkt med järn men använder ofta koppar och mässing för att skapa kontraster. När jag avslutar ett arbete så tar naturen över. Koppar och mässing ärgar, ändrar färg och på sikt rostar järnet. En evig process.... Mob:48237221 jernmalm@gmail.com  
     
 

Skinn/pels.

 
  - Falck Håndverk. Skinnfeller, skinnputer og dukkefeller - noen med trykk og noen med stoff. Pulsvarmere med trykk. Pulsvarmere med "pelsen ut" Boa'er - langhårede og korthårede. Stoffputer med egendesignet sau m/pels. Bilder med sau m/pels. Nisser m/pels.  
     
  - Fager-design. www.fager-design.no Pelsvester, kåper m.m.  
     
 

Smykker.

 
  - Torill Isachsen Smykkestudio www.istudiojewels.com  www.thesilvertee.com Mob: 90149404. Velkommen til min stand med egendesignede unike smykker med fantastiske edelstener,for unike ladies and gentlemen..........SNART ER DET JUL ! Gullsmedmester/smykkedesigner  Torill Isachsen.  
     
  - Marianne Vik Design http://www.miinto.no/shops/b-1021-marianne-vik-design  Hos Marianne Vik Design finner du smykker i flere forskjellige materiell. Hun bruker mye aluminium som er ett lett materiale, både å bære rundt halsen, og holde rent. I tillegg lager hun kjente smykker i sølv, basert på vikingtiden, og hun bruker også sateng og glass. Marianne lager ett stort utvalg av halssmykker, armbånd og ørepynt. Her finner man noe for enhver smak, og hun har ikke glemt mannfolka! Hva med en kraftig kongelenke i sølv til ham? Eller søte og unike barnesmykker? Marianne Vik Design ønsker velkommen innom for en hyggelig titt. I tillegg informerer Marianne om at 10% av hennes salg gjort under denne messen går til kampen mot brystkreft. http://epla.no/shops/mariannevikdesign/  
     
  - Trendsmykker, www.miinto.no/shops/b-935-trendsmykker v/Eva Rondestvedt  Ørepynt, armbånd, halssmykker og ringer. Alle metalldeler i mine smykker er i 925S sterling sølv og jeg bruker Swarovski krystaller og krystallperler, ferskvansperler og smykkestener (også kalt halvedelstener). Grågåsveien 30 E, 4622 Kristiansand S. Mobil 99695784 trendsmykker@hotmail.no https://www.facebook.com/trendsmykker  
     
  - Bodil Steine er mitt navn. Jeg lager unike smykker av glass, som jeg skjærer for hånd og etterpå brenner i keramikkovn. Anheng, ørepynt, armbånd, ringer, brosjer, slipsnåler og mansjettknapper, er det jeg kreerer. Jeg holder til i huset mitt i Lesterudveien 20 i Lommedalen i Bærum, der jeg også er frisør. Henie Onstad kunstsenter, Nye operaen m.m. er steder mine smykker har vært solgt. Mob. 917 26 475 www.bostsmykkedesign.no  
     
  - Anne`s Ulldesign v. filtmaker Anne Bekk Weltzier. www.annesulldesign.com  
     
  - Fager-design, www.fager-design.no smykker i sølv, bronse og tinn.  
     
  - Lotte Follestad. www.follestadsmykkedesign.net  Sølvsmykker.  
     
  - Keramiker Helen Mørken. www.helenemorken.no  Porselensmykker.  
     
  - Tove Watnedal, Sølvsmed, Tranestien 83, 4626 Kristiansand www.towa-design.com  eller http://towa.epla.no  
     
  - Kiram. Kristin Giske Paulsen og Tone Kristin Giske Skibevaag, www.kiram.no Klær og tilbehør for barn og dame. Nunofilting, noe som ikke kommer fram på hjemmesiden. Mob: 48061670.  
     
  - Linda Saga. Glassengler, mor-englebarnsmykker, heklede telysglass og tovede hjertegrytelapper.  
     
  - Kie sølv. www.kie.no Kirsti Eriksen er juryert husflidshåndverker i sølvarbeid. Materialet hun bruker er 925 sølv, gjerne i kombinasjon med andre materialer som edle steiner, glass og perler. Hun benytter mange ulike teknikker, og fremhever de enkle, klare og røffe linjene i eget design.  www.facebook.com/kiesolv  
     
  - Ellinor Sternang. Bastnett-vesker, gensere, jakker, julenisser, troll, potteskjulere, tovede votter, sokker, duker, brikker i bast, armbånd, halsskjeder i skinn og bast. Hjerter og lignende i tre m.m.  
     
  - Ulljyden design, Ulla Rønnow, Ulljyden design, er smykkemaker. Alle smykker er laget av meg,og er i hovedsak unika-smykker. Jeg anvender flere teknikker, og kombinerer ulike materialer som sølv, titan, kobber, glass, gummi, Friendly plastic, perler m.m. Eksempelvis kan nevnes heklede hjertebrosjer, sølvkjeder av store ringer og gummiarmbånd med fusede glassblomster. Kontaktadresse: ulla.ronnow@vikenfiber.no  . www.ulljyden-design.com  Mob:. 41212992  
     
  - Tuffa Design www.tuffa.net  Unike perlesmykker for unge damer i alle aldre. Smykkene er
håndlaget. Perlene er av glass, krystaller og naturstein. Smykkene inneholder ikke nikkel eller bly. Ørepynten kan leveres med krok, stikker eller klips. Mob: 91371265, berit.k@online.no 
 
     
  - LunaRocks,  unike smykker av håndlagde glassperler. www.lunarocks.no Helle Alice Mathiesen lager glassperler for hånd over åpen flamme, og setter sammen særpregede smykker av sølv og glass. Tlf: 22161988/ 98892388 hellealice@gmail.com  
     
  - Smykkemaker.no v. Hilde Eggen Thorseth. www.smykkemaker.no Smykkemaker.no lager sprelske vesker og smykker i re--design.Materialene er langt i fra edle.Her er det brukte slanger fra sykkel og bil, samt gamle glidelåser som teller. Badehetter, hoppeballer og oppvaskhansker brukes også. hilde.eggenthorseth@gmail.com  
     
  - Målfrid Keramikk www.keramikk.no  
     
  - Randi Drogenes Design, www.randidrognes.no drognes@online.no  
     
 

Strikk.

 
  - JoBeKa, klær og tilbehør til barn og voksne. Kjoler/topper, jakker, luer og tilbehør.  
     
  - Aud Gulliksen. Fargerike tovede produkter til å bli glad av: votter, luer og pannebånd! Landskronaveien 150, 2013 Skjetten. Tlf: 92638418/63845575.  
     
  - Maske-Rader v. Synnøve Bendixen Dokka. Ullprodukter: kåper, jakker og luer er tovet. Luene er og å få kjøpt på Norway Designs. Mob: 99533057. Skogholtveien 27, 1178 Oslo. sebdokka@hotmail.com   
     
  - Mia Jansson. Strikkede, tovede votter, luer, skjerf, tøfler, pannebånd og ølvotter m m. Tlf. 67546831. Rudsveien 31A,1346 Gjettum.  
     
  - Anne-Lises Strikkedesign, Anne-Lise Nuth, Kirkebergveien 5 B, 3474 Åros alnuth@strikkedesign.no  Mob: 99 04 27 88 www.strikkedesign.no  www.maskinstrikkegarn.no  
     
  - Cozy v Ingun Froknestad www.cozy.no , mob 93679335. Jeg strikker og hekler fargeglade og varmende luer, sjal, skjerf, pulsvanter og votter i ull. Bruker mye alpakkaull og merinoull som både er ekstra mykt og klør lite! I tillegg syr jeg vesker, gjerne med gamle broderier som dekor, og disse vil du også finne på messen.  
     
  - Strikkebua på Sætre v. Hansine Endresen. Nisser, julepynt, strikkede og tovede produkter. Mob:  90563028.  
     
  - Berit Refsdal Moskvil BRM Strikk Tlf: 33326929/ 97641782, brm101@hotmail.com  
     
  - Herborg Bruland strikker pulsvanter, pannebånd og halser i deilig, myk alpakka. Korte "smykkeskjerf" i lin. Tlf. 380 32407. Mob. 9510 9570.  
     
  - Ellinor Sternang. Bastnett-vesker, gensere, jakker, julenisser, troll, potteskjulere, tovede votter, sokker, duker, brikker i bast, armbånd, halsskjeder i skinn og bast. Hjerter og lignende i tre m.m.  
     
  - Telespinn www.telespinn.no Telespinn er et gårdsspinneri på gården Midt-Svartdal i Seljord, i hjertet av Telemark. Hos oss foregår all produksjonen på gården, og vi tar hånd om hele prosessen fra ull til ferdig garn
 eller tekstiler. Vi bruker ingen skadelige kjemikalier, og er opptatt av at plagget du skal ha inntil huden skal være miljøvennlig, fritt for skadelige stoffer og kortreist. Du kan kjøpe vårt eget mohairgarn, og ferdige tekstiler.
Tlf: 35 70 94 00 | post@telespinn.no
 
     
  - Raknerikke DA, strikkeklær. Mob: 45028855 hanna@raknerikke.no  og gunnhildur@raknerikke.no  
     
  - Oslo fylkeshusflidslag har 11 lokallag, fordelt rundt i byen. Ett er i nærheten av deg- velkommen hit. Vi har et stort og bredt tilbud til medlemmer og andre interesserte. Vi arrangerer kurs i de fleste håndarbeidsteknikker, har spennende temamøter og drar på tur. Vi møtes for å lære av hverandre og ha det hyggelig. Til sammen kan vi nesten alt. Kom å se hva vi gjør i Njårdhallen- Vi kan hjelpe deg videre hvis du står fast i et prosjekt, vi kan finne det kurset til deg som du ønsker å gå på, og vi kan svare på spørsmål om bunader. Vel møtt! www.husflid.no/oslo  
     
  - Eli Tønneberg m. flere. Strikking og strikkemaskinkurs. Mob: 93687990.  
     
  - Torhild Aavik, firfletting og bilder  
     
  - Hilde Grindal, dukkeklær og strikk. Tlf:92858481/61310065 sveisveinwest@hotmail.no  
     
  - Elin Styrvold, lappeteknikk, nisser og strikk. Tlf: 62366960, f-f-s@online.no  
     
  - Ullværket. Håndtovede produkter av karda ull; Tøfler, vesker, kjeleunderlag, glassbrikker, eggvarmere, små og store julestrømper, kremmerhus, hemmelighetsballer, sitteunderlag, tepper. Caps- luer og votter. www.facebook.com/Ullverket  www.ullverket.epla.no ullverket@live.no Tlf 915 11 958.  
     
 

Strikkekafe.

 
  - Projo www.projo-produkter.no  står for messens strikkekafé. Les mer under produktgruppen "Garn".  
     
 

Strikkemaskiner.

 
  - Eli Tønneberg. Strikking og strikkemaskinkurs. Mob: 93687990.  
     
 

Såper og velvære.

 
  - Såpeloftet. www.sapeloftet.no  Tlf 954 81 864.  
     
 

Treprodukter.

 
  - Knut Rise www.dreiebuo.com  
     
  - Det lille fuglehuset v. Guy Mitchell www.detlillefuglehuset.com  Tlf. 46925261.  
     
  - Aud Gulliksen. Malte treprodukter: nisser, blyanter. Landskronaveien 150, 2013 Skjetten. Tlf: 92638418/63845575.  
     
  - Johanne-Marie Nygaard og Kari Haugen. Treprodukter som er dekorert med motiver fra Skredsvig, Dahl, Kittelsen samt troll m.v. Alle produkter er håndmalt av Johanne-Marie Nygaard. En del av motivene er bearbeidet med patinering og alle produkter er lakkert i etterkant. Mange av produktene er laget av Kari og det er i stor grad benyttet furu og bjørk. johanne-marie.nygaard@hotmail.com   Johanne-Marie Nygaard: mobil: 41467571, tlf. 22286104. Kari Haugen: mobil 41467571.  
     
  - Ellinor Sternang. Bastnett-vesker, gensere, jakker, julenisser, troll, potteskjulere, tovede votter, sokker, duker, brikker i bast, armbånd, halsskjeder i skinn og bast. Hjerter og lignende i tre m.m.  
     
  - Børge Thinn, håndlagede treleker i eget design, nydelig malte, gode å holde i.  
     
  - Thor Erikstad www.Follosnekkern.no, E-post T-haeri@online.no Mob.tlf. 98609553. Produksjon av smykkeskrin i forskjellige treslag og design.Dekorative bruksting, samt mer tradisjonelle bruksting.Sveipede fat og sendingsfat. Bl.a. Dekorative stativer for lappetepper. Kan også levere treprodukter til rosemalere og dekorasjonsmalere. Ta kontakt. Jeg tar oppdrag dersom du skulle ha egne ønsker eller ideer.  
     
  - Neverstua AS, er en vernet bedrift med over 30 deltagere, hvor mange av deltagerne har et stort bistandsbehov, men tross dette bidrar til produksjon av forskjellige nisjeprodukter i treverk, hovedsakelig i bjørk. Blant noen av de mest solgte produktene våre vil du kunne finne en serie med turkopper i forskjellige utførelser. På disse varene pluss mange andre produkter, kan vi tilby gravering av navn, logo eller tekst etter eget ønske. Dette gir produktene et personlig særpreg. Vi har i tilegg til nisjeprodukter en egen avdelig som produserer skilt i tre med utskjærte bokstaver, her kan du få skilt og bokstaver etter eget ønske av mål, farge og bokstavtype. Hos oss er du hjertelig velkommen om du er privatkunde eller om du kommer som bedriftskunde. Besøk vår hjemmeside på www.neverstua.no  du finner oss også på facebook under: Neverstua og Leikvin.  
     
  - Svein Westreng, tre postkasser, småskap. Tlf: 92858481/61310065 sveisveinwest@hotmail.no  
     
  - Heidal Nisseloft og husflid, www.nisseloftet.no nisser, julepynt, trevarer/rosemaling. Mob: 91765469, post@nisseloftet.no  
     
  - Pianomaker Kristian H. Haakestad og Handmade by Birte: Tøfler i økologisk skinn, luer, skjerf/hals, votter, tunika, bukser, skjørt, kjoler o.l. til barn. Noen kosedyr, forskjellige vesker til f.eks. Mobil, kosmetikk osv. Dreide blomstervaser og kulepenner. Mob: 41350452 / 41350435 handmadebybirte@gmail.com  
     
  - Hobbysmia. www.hobbysmia.com  Bruksting i tre som flere typer turkopper, puslefisker, kosteholdere meget smarte, treboller, fat og fjøler og mange andre ting.  
     
  - Gerd Pejby, malte treprodukter. Mob: 90089831, pejby@dcpost.no  
     
 

Vev.

 
  - Herborg Bruland vever interiørtekstiler i lin, i farger og mønster tilpasset dagens interiør.
Løpere, brikker og festremser, lilla til advent og rødt til jul. Tlf. 380 32407. Mob. 9510 9570. Tlf. 380 32407. Mob. 9510 9570.
 
     
- Aud Gulliksen. Vevde produkter: filleryer, løpere. Landskronaveien 150, 2013 Skjetten. Tlf: 92638418/63845575.
 

 

 

 

 
 

Velkommen til messens avdeling for mat, drikke og små fristelser....

 
- EventyrSMAK v. Caroline Lehmann, Mjelhovd Gaard : www.mjelhovd.no Siruper, geleer, bakevarer, sopp m.m.

 

 

 

 

 

- Sweetie Pie er håndlagde konditorprodukter med de beste råvarer. Hjemmelaget glühwein: alkoholfri vin med hjemmelaget kryddersirup. Håndlaget Stollen: Østerrisk julekake med appelsinmarsipan, romrosin, mandler, likør og masse smør. Lübeck marsipan: håndformede griser og frukt som sminkes i lekre farger. Lübeck marsipanbrød: håndformede marsipanbrød med hasselnøtt, vanilje, appelsin, sitron og duppet i sjokolade. Glaserte epler: epler duppet i varm rød vaniljekaramell.
Sweetie Pie baker ferske Stollen frem mot jul, og fortsetter salget fra en mobil salgsvogn, hvor ruten og tider vil bli opplyst på messen i Njårdhallen.
Mob: 98407166 kunstastrid@gmail.com
- Brimi sæter har med på messen: Vellagra sæterost av rå mjølk (upasteurisert). Vi har eige ysteri på setra og ystar kun av mjølk frå kyr som går på fjellbeite ca 900 m.o.h. Halve besetninga er av gamle norske raser. Ferskt kjøt frå eigne dyr på garden; kalv og frittgåande utegris fora på myse frå osteproduksjonen. Kanksje har vi med ferskt lammekjøt også. Spekemat av eigne dyr.
Tlf 91137558 /90500870www.brimi-seter.no  post@brimi-seter.no
 Trøsvik Gård www.trosvikgard.no  Rakfisk fra Valdres. Vakumpakket - filet, flådd eller hel. Hel fisk i spann, 3 og 5 kg. All rakfisk kommer i 3 modningsgrader; mild, lagret og vellagret, og har holdbarhet til  over nyttår. Tlf: 61343818.

 

 

 

- Bakstefjøla www.bakstefjola.no  Gode hjemmebakte potetlefser uten tilsetningsstoffer. Denne hører til høstens
 rakfisk og til all julemat, men blir absolutt brukt hele året.

- Bakstekjærringa: Hjemmebakte Hardangerlefser, småbrød og totenkringler, med kun ekte ingredienser, uten tilsetningsstoffer.

 

 

 
 
 
- Herlig, tradisjoner på fat. Gunn-Kristin Øen Uthus brenner for den lokale og ekte maten. hun lager lefsekling, rømmebrød, rømmegrøt, småkaker til jul, brød, og andre kaker på forespørsel. På messen har hun med lefseklin, rømmebrød, div småkaker og rømmegrøt. Mob: 40880054. Facebook, Herlig tradisjoner på fat gunnkristin@prestholtseter.no

 

 

- I-b-Mat.
- Nøtteroser er produsert uten noen tilsetningsstoffer, kakene er glutenfri
- Sara Bernard er produsert uten noen tilsetningsstoffer, kakene er glutenfri
-  De støpte sjokoladenissene er fylt med med smågodt.  
-  Marsipanen er håndlaget og pakket som gavepakninger i sellofan på gullbrett. Tlf 69180284, 41191785 ingarberger@hotmail.com

 

- Sand Gård www.sand-gard.no Kesamboller, boller med og uten rosiner, skolebrød, kanelboller, brød m.m. Tlf: 32798500 sand_gard@yahoo.no

 

 

 

 

-
- Geir Sørlie med spekpølser fra Solbrekke kjøtt: salamipølser, reinspølser, hjortepølser, elgpølser , viltpølser, biffpølser, rødvinspølser, baconpølser, Valdrespølser, Totenpølser m.m. Mob: 90960437. merkprof@gmail.com

 

 

 

 

 
 

   
- Søndre Bjerkerud, www.bringebaer.no  bringbærsaft og bringbærpure. Mob: 95131477, 32149113  truls@bringebaer.no - Fiskum fruktpresseri. Høsten 2011 startet vi et familiedrevet gårdspresseri på Fiskum i Øvre Eiker kommune, der 3 generasjoner samarbeider om å skape en eplemost med sjarm og særpreg. Mosten er ferskpresset, pasteurisert og helt naturlig uten noen tilsetninger. Mosten vår er rik på smak og kan nytes godt både til mat og som egen drikk. Vi presser et utvalg av ulike eplesorter der hver og en har sin unike og særegne. For nærmere beskrivelse og anvendelse se vår hjemmeside: www.fiskumruktpresseri.no - Botella AS importerer olivenoljer og balsamico. Alle produktene er
gjennomgått våre krav til kvalitet, smak og helse. Lagringsforhold av
olivenoljer har vi også høy fokus på, for å bevare smak, ferskhet og
ungdommelighet. Vi har produkter som er blitt kåret til den 3. mestvinnende i år. Se vår nettbutikk
www.botella.no  for inspirasjon og glede!"
- Botella AS, olivenoljer og balsamico. Les mer i teksten til venstre.